Stiri Interne

Copilăria la țară a Adelei Popescu. De ce mersul cu capra poate fi mai OK decât selfie-urile

Scris de Sorin Dutoiu

Adela Popescu mărturisește că a trăit cea mai frumoasă copilărie în satul Șușani în care s-a născut. A mers cu capra, s-a urcat în cireș, a jucat elasticul, pituluș, a arat porumbul. O copilărie mult mai memorabilă și mai sănătoasă, se pare, decât cele trăite în prezent în jurul tehnologiei și al rețelelor sociale.

Copilăria la țară a Adelei Popescu. De ce mersul cu capra poate fi mai OK decât selfie-urile

Adela Popescu s-a născut și a copilărit la țară. Și nu se simte deloc în inferioritate. Mai mult, consideră că a avut cea mai frumoasă copilărie din lume. Una ce nu poate fi comparată cu modul în care copiii din ziua de azi își petrec timpul liber, în jurul tehnologiei și al rețelelelor sociale.

Căci, da, e chiar mai OK să plimbi capra, să te conectezi cu natura, să te joci simplu, elasticul sau pitulușul, decât să te refugiezi în rețelele de socializare, comunicând cu prieteni cu care abia dacă te vezi față în față, făcându-ți selfie-uri după selfie-uri pentru a epata pe Instagram sau Facebook și a te lua la întrecere cu aceștia arătându-le că, de fapt, tu esti mult mai cool, ai haine și gadgeturi mai bune decât ei, șamd.

 

Modul în care trăiești copilăria te formează ca om pe mai departe, te construiește sufletește. Și norocoși sunt cei care au parte de experiențe memorabile precum… Adela Popescu.

„Am avut cea mai frumoasă copilărie din lume. Atât de frumoasă încât îmi vine să plâng de fiecare dată când închid ochii și îi simt «parfumul». Nu știu cum ar fi fost viața mea și a fraților mei dacă părinții noștri și-ar fi luat visele într-o geantă și ar fi venit la oraș. Nu știu dacă cireșul meu, fântâna mea, podul meu, elasticul, pitulușul, caii lui tataie, Paștele la Ușurei, Crăciunul pe uliță, Claudia, tanti Lili, capra Ciucurina, mămăliga, ploaia de vară, udatul grădinii, aratul porumbilor, claca, linul, mustul, chisălița, arșița, sania și câte și mai câte, nu știu dacă ar mai fi existat și odată cu ele și universul meu interior, singurul la care mă întorc când sunt descumpănită.

Din toamnă, părinții mei se vor muta «la oraș». Oh, doamne cât am așteptat. Cât am așteptat. Mami este deja de un an cu noi, ne ajută cu Alexandru, dar din toamnă va veni și tati și vor avea casa lor așa cum și-au dorit-o […] Din toamnă, vom fi toți aici! Susaniul (satul în care a crescut, n.t.) drag nu va fi niciodată uitat, mai ales că noi vom continua să facem sărbătorile acolo, iar părinții mei să se mute la «reședința de la țară», în anotimpurile calde urmând să vină la București când e frig”, a scris actrița pe blog.

Scrie un comentariu