News Stiri externe

8 cuvinte interzise la Curtea Regala

Scris de Administrator

Făcând parte din familia regală nu e o sarcină tocmai ușoară. În afară de extravaganță și pălării prețioase, societatea superioară britanică adoptă un vocabular caracteristic familiei. Orice scăpare le va trăda originile nobile.

Cuvinte interzise la Curtea Regala. Dacă vreodată o să vizitați Marea Britanie și o să împărțiți o încăpere cu familia regală evitați aceste 8 cuvinte, pe care aceștia niciodată nu le folosesc:

1. Toaletă

Membrii familiei, la fel ca și noi, merg la baie dar nu folosesc niciodata cuvantul toaleta. Cand trebuie sa lipseasca cateva minute se scuza si spun ca merg la  ‘’lavabou’’.

2. A se scuza

Dacă Prințul William nu a înțeles ce i-ai spus, te va întrerupe cu un ‘’ce?’’. Oricât de politicos ar suna formula ‘’scuze, nu am auzit’’, nu vei auzi niciodata un membru al familiei regale spunând asta.

3. Canapea

Regina Elisabeta își petrece ziua stând pe ‘’divan’’, dar niciodată pe ‘’canapea’’.

4. Sufragerie

Palatul Buckingham are ‘’saloane’’, nu ‘’sufragerii’’.

5. Tată

Copilul le spune părinților ‘’mămico’’ și ‘’tăticule’’. Niciodata „mama” sau „tata”.

6. Parfum

Prințesei de Wales, Diana, îi placea să radieze într-o ‘’aromă’’ de Quelques Fleurs, dar niciodata nu folosea sintagma „m-am parfumat”.

7. Curte interioară

Dacă Prințul George și Prințesa Charlotte doresc să iasă afară, aceștia vor ieși pe ‘’terasă’’ si nu în ‘’curtea interioară.

8. Luxos

Societatea înaltă nu va cataloga nimic ca fiind ‘’luxos’’, ci ‘’elegant’’.

Scrie un comentariu