Stiri externe Video

Incredibil! Albumul Thriller se află încă în topul Billboard! Are deja 300 de săptămâni!

Scris de Alexandru Manea

Albumul lui Michael Jackson, Thriller, lansat în 1982, se află încă în topul Billboard. Este săptămâna cu numărul 300 în care celebrul album se afă în clasament. Și suntem în 2017!

Incredibil! Albumul Thriller se află încă în topul Billboard! Are deja 300 de săptămâni!

Albumul Thriller al lui Michael Jackson este nu doar cel mai de vândut din toate timpurile (peste 100 de milioane de exemplare) și cel mai de succes, dar și cel care s-a aflat cel mai mult în topul Billboard. Ne aflăm în vara anului 2017, iar albumul din 1982 se situează încă în Top 200 Billboard. Săptămâna cu numărul 300.

Quincy Jones, cel care a produs albumul împreună cu Michael Jackson, declară:

„După ce am lansat Thriller, am călătorit alături de Michael în Europa, în Japonia, pentru a promova albumul. Am realizat îndeîndată că nu avem de a face cu un simplu album. Era pentru prima dată în istorie când un artist afro-american cucerea publicul de pretutindeni, de orice vârstă, de la 8 la 80 de ani, din toată lumea. Când am creat acest album, nici în cele mai îndrăznețe visuri nu credeam că va ajunge să fie elementul muzical de bază la petrecerile de Halloween din următorii 35 de ani, ori 1500 de pușcăriași din Filipine ar crea un flashmob atât de memorabil pe piesa ce dă titlul albumului. Însă, cred că tocmai în aceasta constă muzica, nu-i așa? Are puterea unică de a uni oamenii din diferite medii sociale, rase ori nații. Sunt absolut onorat să fi fost parte din procesul de creație al acestui album”.

Thriller a fost lansat la sfârșitul anului 1982 și, după ce Michael Jackson a inventat conceptul de videoclip muzical, ca și scurt metraj, după ce dărâmat barierele rasiale, devenind primul artist de culoare acceptat a fi difuzat pe MTV, a câștigat 8 premii Grammy în 1984, mai mult decât oricine, iar cariera lui a atins un nivel astronomic, de neegalat.

Albumul Thriller a stat pe primul loc în Top Billboard timp de 36 de săptămâni. Apoi, a rămas ori a revenit în top în următoarele decenii, astfel că îl regăsim în vara lui 2017 pe locul 126.Despre autor

Alexandru Manea

Scrie un comentariu

*