Stiri externe

Naomi Campbell, Daphne Guiness și Cindy Crawford au cumpărat tablourile lui Connor Tingley

Scris de Alexandru Manea

Naomi Campbell și Cindy Crawford se numără printre vedetele de la Hollywood care au cumpărat tablourile lui Connor Tingley, artistul american care organizează la București, săptămâna viitoare, alături de celebrul hairstylist Peter Savic, expoziția Raw Intimacy

Naomi Campbell, Daphne Guiness și Cindy Crawford au cumpărat tablourile lui Connor Tingley

La doar 24 de ani, Connor Tingley este considerat de criticii de artă americani drept unul dintre cei mai promițători artiști ai generației sale. Revista LA Confidential îl numește “următorul artist american de talie mondială”, iar Vogue Rusia sau Marie Claire USA i-au dedicat până acum pagini ample sau l-au cooptat în proiecte speciale.

Picturile sale au stârnit și interesul unor vedete foarte cunoscute de la Hollywood. Supermodelele Cindy Crawford și Naomi Campbell au fost printre primele vedete care i-au cumpărat tablourile, iar printre fanii artei sale se număra acum și Mark Whalberg și Sharon Stone.

Connor Tingley a participat recent într-un proiect artistic la Art Basel din Miami alături de rapper-ul ASAP Rocky, iar Kourtney Kardashian l-a angajat pentru a-i realiza o pictura uriașă, de șase metri lungime și trei metri înăltime.

Pentru expozitia Raw Intimacy, ce va fi prezentată în premieră la București pe 23 Martie, Connor Tingley a colaborat cu hairstylistul Peter Savic, cei doi urmând a prezenta publicului român o serie de 27 de tablouri, dintre care 3 reprezintă o premieră absolută în lumea artei contemporane. Înainte de evenimentul de la București, lucrările au fost prezentate mai multor critici și colecționari de artă americani, printre care și celebra Daphne Guinness. Aceasta a cumpărat deja trei dintre tablourile pe care publicul român le va putea admira săptămâna viitoare.

Pe 23 Martie, la Uzina Electrica Filaret, începând cu ora 19:30, Bucureștiul va fi gazda unei premiere mondiale în lumea artei contemporane – expoziția “Raw Intimacy” a artiștilor americani Connor Tingley și Peter Savic. Expoziția organizată de YOLO Media face parte dintr-un proiect în trei părți, show-uri similare urmând să aibă loc în acest an și în Bangkok și Los Angeles.

Peter Savic este unul dintre cei apreciați hairstyliști din lume. În anii 80 a început să colaboreze cu fotografi faimoși precum Herb Ritts, Steven Klein, Ellen von Unwerth sau Peter Lindberg, iar de numele său se leagă sute de editoriale din reviste precum Vogue, Allure, Harper’s Baaar sau Elle ori campanii publicitare pentru branduri precum Versace, Calvin Klein, Guess, Revlon, Lancome sau L’Oreal.

Cariera lui a luat o turnură incredibilă în momentul în care a început să lucreze cu Madonna. Hairstylistul a realizat toate schimbarile de look ale divei pop din perioada anilor ’80 și până în 1996. Faimoasele coafuri ale Madonnei din clipuri precum “Express Yourself”, “Vogue”, “Rain”, “Cherish”, “Frozen” ți coafurile lui turneul “Blonde Ambition” au fost realizate de Peter Savic.

În decursul celor 40 de ani de carieră, Peter a lucrat cu toate vedetele de talie mondială de la Hollywood. Este hairstylistul preferat de Naomi Campbell, Sophia Loren, Sharon Stone, Cindy Crawford sau Kate Beckinsale, acestea apelând la serviciile lui de fiecare dată când se pregătesc de Vanity Fair Oscar Party sau de ședinte foto și campanii în Los Angeles. Printre clientele sale se mai numără Christina Aguilera, Lady Gaga, Celine Dion, Kim Basigner sau Kim Kardashian, Susan Sarandon, Diana Ross, Celine Dion, Rene Zellweger, Kesha, Cameron Diaz, Nicole Kidman, Jessica Lange, Hilary Swank.

Connor Tingley este, la doar 23 de ani, considerat unul dintre cei mai talentați artiști americani ai generatiei sale. Connor a început să deseneze și să picteze la vârsta de 3 ani, iar la 11 ani a început să studieze pictura alături de reputatul artist și profesor, Sheldon Borenstein. A urmat cursurile Art Center College of Design din Los Angeles si s-a făcut repede remarcat în lumea artiștilor americani. Tablourile sale sunt cumpărate inclusiv de nume celebre precum ASAP Rocky, Kourtney Kardashian, Cindy Crawford, Daphne Guinness, Sophia Loren sau Naomi Campbell.

“Raw Intimacy” reprezintă o colaborare între Tingley și Savic, în cadrul expoziției urmând a fi prezentate 29 de lucrări, dintre care 3 reprezintă o premieră absolută în lumea artei.

Evenimentul va avea loc pe 23 Martie, de la ora 19:30 și este susținut de IQOS, în colaborare cu Art @ Sea by Royal Caribbean, Tiriac Auto si Mercedes Benz. Partenerii evenimentului sunt Bombay Sapphire, Yagermeister, Evian, Caju by Joseph Hadad, Joseph by Joseph Hadad și Dancing Lobster.
Evenimentul este organizat de YOLO Media, primul grup media Millennial din Estul Europei, iar curatorul expoziției este Adrian Buga (ARGO ART), colaborator al Casei Regale a României.

Despre autor

Alexandru Manea

Scrie un comentariu

*