Style Radar

Cele mai spectaculoase rochii Givenchy de Red Carpet

Scris de Administrator

Plecarea faimosului designer Riccardo Tisci de la casa de moda franceza lasa un mare semn de intrebare asupra felului in care vor arata in viitor celebrele rochii Givenchy.

Iata o serie de rochii Givenchy care au fost purtate de vedete pe covorul rosu al diferitelor evenimente.

Cate Blanchett

rochii Givenchy

Beyonce e cea mai mare promotoare de rochii Givenchy

rochii Givenchy

rochii givenchy

rochii givenchy

rochii givenchy

Julianne Moore

rochii givenchy

rochii givenchy

rochii Givenchy

Madonna

rochii givenchy

Ciara

rochii givenchy

Kirsten Dunst

rochii givenchy

Selena Gomez

rochii givenchy selena gomez

Julia Roberts

rochii givenchy

Kim Kardashian

rochii givenchy

Natalie Portman

rochii givenchy

Givenchy este o marcă franceză de îmbrăcăminte, accesorii, parfumuri și cosmetice cu Parfums Givenchy.

Casa de modă Givenchy a fost fondată în 1952 de designerul Hubert de Givenchy și este membru al Fédération française de la couture. Aceasta este deținută gigantul de bunuri de lux LVMH și în 1993 au atins un total de vânzări în valoare de 176 milioane dolari, ceea ce o face a doua cea mai mare divizie de îmbrăcăminte a LVMH după Dior.

rochii Givenchy

Hubert James Marcel Taffin de Givenchy se trage dintr-o familie de nobili cu directie catre arta, rudele sale au creat schite pentru tapiterii, iar strabunicul sau a fost proiectant de scene la Opera din Paris.

In 1952 Givenchy  isi deschide prima casa de moda in Paris langa Parc Monceau, cu un buget restrans; fabricarea de imbracaminte efectuandu-se intr-un spatiu atat de mic, incat calcarea confectiilor se efectua in baie. Revista “Life” i-a promovat prima colectie “Bettina Graziani”, nume dat dupa modelul parizian de la acea vreme.

Datorita faptului ca a avut un buget restrains Givenchy nu a folosit materiale scumpe, ci bumbac alb simplu, insa originalitatea colectiei l-a facut celebru. Celebra  bluza “Bettina” a devenit symbol al Galeriilor Lafayette. La 25 ani Givenchy a devenit cel mai cunoscut tanar designer .

Cel mai important si grandios client al lui Givenchy a fost Audrey Hepburn (foto), mai tarziu Jacqueline Kennedy; Givenchy avea tipar pentru fiecare membru al familiei Kennedy.

rochii givenchy

In 1954 reimprospateaza productia textile cu o colectie prêt-a-porter, urmand apoi o colectie dedicata barbatilor.

Piesa de rezistenta a anilor ’60 a fost rochia sac, care s-a facut extrem de populara, destinata in special femeilor care calatoreau cu avionul.

In 1970 s-a remarcat cu fabricarea de imbracaminte destinata barbatilor, “Gentleman Givenchy”.

In 1988 Hubert de Givenchy a vandut casa de moda imperiului LVMH, care detinea casele de moda Dior, Lacroix, Kenzo si FENDI.

Scrie un comentariu