Stiri externe

Se lanseaza papusa Barbie cu batic arabesc

Scris de Alexandru Manea

Producatorii papusiloe Barbie fac un nou pas spre normalitate si pentru a integra mai multe culturi universale. Dupa ce au lansat papusi cu forme feminine normale, au creat acum o papusa care poarta hijab, baticul pe care il poarta femeile musulmane.

Se lanseaza papusa Barbie cu batic arabesc

Producatorii papusilor Barbie sunt nevoiti sa se adapteze tendintelor si noilor piete de desfacere.

Dupa multe decenii in care au lansat diverse tipologii de papusi, cu haine, par si machiaj diferit, dar toate fiind foarte slabe, aproape fara forme, ei au fost presati indirect de societate pentru a se adapta situatiei momentului si au lansat papusi cu forme feminine, mai scunde si cu coapse generoase, pentru ca fetitele sa nu creasca cu ideea ca, atunci cand vor fi mari, trebuie sa fie aproape anorexice ca papusile originale.

Evolutia papusilor Barbie cunoaste acum o noua etapa. Pentru ca vand foarte bine in tarile arabe, producatorii au lansat acum o papusa ce poarta hijab, baticul cu care isi acopera capul femeile musulmane.

Asta pentru a respecta traditia din acele regiuni, iar copiii familiilor musulmane sa creasca stiind ca traditia lor inseamna normalitate. Papusa in cauza poarta hijab, dar si un costum alb de scrima, fiind un tribut adus sportivei Ibtihaj Muhammad, prima din America, de origine musulmana, care concureaza la Jocurile Olimpice purtand acest tip de batic.

Scrie un comentariu