ADPM Coffee Break

Versace renunta definitiv la blana naturala pentru viitoarele colectii

Scris de Administrator

Dupa decenii in care practic Versace a fost sinonim cu tinute si piese din blana naturala, brandul se inscrie brusc in randurile celor care apara drepturilor animalelor. Si spunem brusc pentru ca, nu mai tarziu de luna aceasta, in prezentarea colectiei toamna-iarna 2018 a celebrei case de moda, am vazut creatii realizate din blanuri naturale.

In ultimul interviu acordat revistei 1843, Donatella Versace, directorul creativ al casei de moda care ii poarta numele, spune ca nu va mai folosi blana naturala in creatiile sale. “Blana? Am depasit perioada aia. Nu vreau sa ucid animale pentru a face moda. Nu mi se pare normal.”, a declarat ea. Se pare ca decizia este foarte recenta, intrucat, in prezentarile de la saptamanile modei, brandul a prezentat piese din cele mai scumpe si exclusiviste tipuri de blanuri naturale. Totodata, pe site-ul Versace.com exista, in continuare la vanzare, produse precum aceasta fata de perna din blana de iepure sau haina cu guler de blana de nurca.

In acelasi interviu, Donatella spune ca „Versace trebuie sa insemne schimbarea”. Nu stim daca sa o credem, vazand aceste imagini recente.

#tbt to our Men's show. Love this overcoat! ❤️

A post shared by Donatella Versace (@donatella_versace) on

Versace a adunat modele din trei generatii pentru noua campanie

Opulenta vs. ecologism

Blanurile polarizeaza, in continuare, lumea modei. In timp ce designeri precum Michael Kors au renuntat la a le folosi, Christopher Kane a scandalizat internetul cu Crocsii sai captusiti cu blana. In ultimii ani, PETA si alte organizatii neguvernamentale care pledeaza pentru drepturile animalelor sunt nelipsite de la evenimentele sau prezentarile mari din industria modei. Protestele activistilor si mesajele lor de impact descurajeaza din ce in ce mai multi oameni sa cumpere produse realizate din blanuri naturale.

 

Scrie un comentariu