Connect with us

Evenimente

Răzvan Mazilu lansează musicalul „Fecioarele noastre grabnic ajutătoare”, la Teatrul Excelsior

Răzvan Mazilu lansează un nou musical, cel de-al șaptelea din cariera de regizor, intitulat „Fecioarele noastre grabnic ajutătoare”, ce este pus în scenă la Teatrul Excelsior din București.

Publicat

pe

Răzvan Mazilu lansează musicalul „Fecioarele noastre grabnic ajutătoare”, la Teatrul Excelsior

Răzvan Mazilu, pionier al genului musical în România, semnează regia și coregrafia acestui nou proiect. “Fecioarele noastre grabnic ajutătoare” reprezintă o adaptare a piesei originale „Our Ladies of Perpetual Succour”, semnată de Lee Hall, ce se joacă la Duke of Yorks Theatre din Londra și care a fost premiată recent cu trofeul Laurence Olivier – „Cea mai bună comedie”.

Primele reprezentații ale acestui nou musical au loc pe 4 și 5 iulie, urmând să fie programate în noua stagiune începând cu 15 septembrie.

Scenografia este semnată de Romana Țopescu si Dragos Trăistaru, traducerea de Carmen Stanciu, iar din distribuție fac parte Ana Bianca Popescu, Aylin Cadîr, Alina Petrică, Ioana Mărcoiu, Oana Pușcatu, Daniela Tocari și Meda Topîrceanu.

Selecția muzicală este realizată de Răzvan Mazilu și Lucian Vlădescu.

Conform scenariului, șase adolescente, eleve la liceul catolic “Our Lady of Perpetual Succour” (Maica Domnului grabnic ajutătoare) din micul port scoțian Oban, pornesc, dis de dimineață, spre Edinburgh pentru a participa la concursul național pentru coruri.

Drumul spre Edinburg, ceea ce se petrece acolo și ceea ce se întâmplă în noaptea când se întorc acasă le ajută să descopere cine sunt și ce doresc să devină.
Povestea descrie modul în care o zi banală se poate transforma, surprinzător, în ceva sacru; despre cum circumstanțele cele mai sordide din viața noastră se pot dovedi experiențe formatoare și ne fac să evoluăm.

Morala ne spune: nu judeca după aparențe, nu te teme să-ți trăiești viața – cu bune și cu rele – și, mai ales, nu te teme de iubire. Ea vine atunci când te aștepți mai puțin, de la cine te aștepți mai puțin. Și tocmai în asta rezidă forța ei de a ne modela și împlini ca oameni.

Textul are la bază romanul The Sopranos (Sopranele) de Alan Warner. Prima producție cu acest musical a fost realizată de National Theatre of Scotland, care a prezentat spectacolul în premieră mondială la Festivalul de la Edinburgh în august 2015. Apoi, a avut un parcurs spectaculos pe scena Teatrului Național din Londra.

Spectacolul realizat de Răzvan Mazilu alături de echipa sa artistică reprezintă o explozie de culoare, interpretări vocal-actoricești remarcabile, exuberanță, abundență sonoră și vizuală și, nu în ultimul rând, strălucire. Este o „odă” neconvențională închinată tinereții și prieteniei, sub semnul devizei „Carpe Diem”, dar și o infuzie de sentimentalism, brutalitate, stridență, limbaj ireverențios și umor, ce dezvăluie contrastul izbitor dintre pofta de viață a unor adolescente aflate în zorii maturizării și viitorul sumbru dictat chiar de propria lor precocitate.

Biletele pot fi achiționate online de pe http://www.bilet.ro/teatrul-excelsior.php

Răzvan Mazilu are la activ până în prezent șapte producții de tip musical puse în scenă în România: „Cabaret”, „West Side Story”, „The Full Monty”, „Cartea Junglei”, „Femei în pragul unei crize de nervi”, „Mon Cabaret Noir”, „Fecioarele noastre grabnic ajutătoare”.

În primăvara acestui an, Răzvan Mazilu a lansat cartea „Răzvan Mazilu. De la dans la musical” printr-un eveniment-spectacol la care au participat personalități culturale marcante și admiratori ai îndrăgitului artist, dansator, coregraf și regizor.

Volumul face parte din colecția editurii Nemira, Yorick Actual, și este scris de realizatoarea de programe culturale și cronicar de teatru și film Sanda Vișan.

Cartea reprezintă o ”fotografie” dinamică a artistului Răzvan Mazilu, dansator, coregraf, regizor. Nu este nici un bilanț de carieră, nici o monografie sau lucrare academică, ci o perspectivă caleidoscopică, construită din observațiile și retrospectivele Sandei Vișan, din dialogurile vii cu Răzvan Mazilu, din fragmente de cronici și interviuri, fotografii din spectacole, dar și din mărturiile altor artiști și personalități culturale, precum: Maia Morgenstern, Marina Constantinescu, Rodica Mandache, Dragoș Galgoțiu și mulți alții.

Foto studio: Dragoș Țarălungă
Foto musical: Andrei Runceanu

Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *